XolitCare

Loading...

XolitCare verbindt alle partijen in de zorgketen:

  • XolitCVO: Zorgverleners hebben actuele informatie die leidt tot snelle beslissingen en vrije handen om zich meer te richten op het meest belangrijke, namelijk ZORG;
  • Xolitportal: Cliënten en hun familieleden hebben toegang tot alle relevante informatie en worden aangemoedigd om actief bezig te zijn met het zorg proces, het mogelijk maken van deelnemende zorg;
  • Xolitportal: Andere deelnemers in het zorgproces, zoals externe artsen en begeleiders, hebben een accuraat en diepgaand overzicht in de zaak van de cliënt;
  • Xolitadmin: Administratie medewerkers en (systeem)beheerders beheren het systeem op afstand, kunnen ad hoc rapportages maken en kunnen met third-party oplossingen gecontroleerd analyses uitvoeren.

Kenmerken XolitCare

Cliënt Volg- en Ondersteuningssysteem

In de visie van XolitCare biedt een traditioneel Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) helaas niet de functionaliteit die de zorg vandaag de dag nodig heeft om te voldoen aan alle voorwaarden die door cliënten, maatschappij en overheid gesteld worden.

Een van de grootste nadelen van de huidige traditionele ECD’s op de markt is dat nog steeds gewerkt wordt in termen van documenten, formulieren en aftekenlijsten. Ooit geprobeerd iets snel terug te vinden in de papierstapel? Ondanks de kracht van digitalisering en zoekmachines, is er tot nu toe weinig verbeterd als het gaat om werkplekondersteuning van de professionele zorgverlener. Dit betekent dat het opslaan, zoeken, terugvinden, rapporteren en aan elkaar verbinden van gegevens nog steeds erg lastig is en teveel tijd kost. Door de traditionele handelswijze (de papieren werkwijze) alleen maar te digitaliseren, missen zorginstellingen veel van de mogelijkheden en kansen die hedendaagse technologie ons samen biedt.

Een tweede nadeel is dat leveranciers van ECD’s één totaalpakket zeggen te bieden voor alles wat maar binnen de zorginstelling speelt. In plaats van één ding goed, zie je ECD pakketten die vervuild raken met niet-cliënt gerelateerde zaken en functionaliteiten. Vendor-lockin is een gevaar waar veel instellingen mee te maken hebben. Bovendien is de wet heel duidelijk als het gaat om het beschermen en afschermen van cliëntgegevens!

XolitCare houdt het onderscheid zuiver. Kwaliteit kan alleen geleverd worden wanneer je focus aanbrengt en je je beperkt tot je kernkwaliteiten. Elke totaaloplossing is dan ook een compromis. Planning, boekhouding, capaciteitsplanning en medische informatie zijn allemaal voorbeelden van functionaliteiten en systemen waar anderen expert in zijn. Zorg ervoor dat je daarmee kan koppelen; de som der delen is zo groter, met bovendien een veel grotere flexibiliteit tot leverancierskeuze.

XolitCare biedt het meest moderne systeem dat momenteel op de markt te krijgen is. Juist om onderscheid te maken met het traditionele ECD en juist omdat XolitCare zoveel meer bevat dan een gewoon ECD, noemen wij ons systeem een Cliënt Volg- en Ondersteuningsssyteem.

Voordelen CVO boven ECD

Wat zijn de grootste verschillen tussen de traditionele ECD’s (elektronische cliënten dossiers) en een modern CVO als XolitCare? Laten we het is een overzicht zetten:

ECD CVO
Zorg-relevante informatie over de cliënt    
Cliënt-, productie- en zorgregistratie    
Gegevensuitwisseling tussen zorgverleners onderling    
Gegevensuitwisseling tussen zorgverleners en cliënten    
Cliëntportaal voor inzien eigen dossier    
Op de medewerker gericht    
Mobiel werken, on-line beschikbaar    
Basis Managementinformatie    
Cliënt voorop!  
Organiseren van informatie, niet (losse) documenten  
Actueel inzicht in voortgang van het zorgproces  
Automatisering van zorg- en werkprocessen  
Actieve koppeling tussen Zorgplan (doelen), activiteiten, rapportages en evaluaties  
Alarmeringen op basis van gebeurtenissen, vragenlijsten en eHealth toepassingen  
Ondersteuning van de cliënt in eigen zorgproces  
Vergroten zelfredzaamheid door participatie cliënt en mantelzorgers  
Kwaliteitsverbetering in proces en inhoud, geavanceerde managementinformatie