2018-02-05T16:01:03+00:00

Roxolit neemt Prodware Healthcare over

Schiphol-Rijk 1 juli 2016: Roxolit B.V. heeft de gehele Healthcare divisie van Prodware Nederland B.V. overgenomen, inclusief bestaande klanten en opdrachten. Met de overname versterkt de ICT-dienstverlener in de gezondheidszorg zijn kennispositie in de branche en breidt het zijn producten- en dienstenportfolio in zorgproces-ondersteunende systemen verder uit.

Roxolit is bekend van Xolitcare, een geavanceerd, transparant en toegankelijk Client Volg- en ondersteuningssysteem (CVO). Het CVO van Roxolit biedt zorgverleners hoogstaande plaats-, device- en tijdonafhankelijke ondersteuning in het plannen, activeren en rapporteren van de zorg aan de cliënt. Daarnaast biedt het CVO de cliënt en haar directe omgeving de instrumenten om een actieve participerende bijdrage te leveren in het zorgproces. Daarmee onderscheidt het CVO zich van een conventioneel elektronische dossier en wordt de te leveren zorg inzichtelijker, goedkoper en van hogere kwaliteit.

Prodware Healthcare stond jarenlang bekend om zijn innovatieve toepassingen binnen de zorg en zijn koppositie in de ondersteuning van zowel zorgprofessionals als cliënten. Zo was deze dienstverlener de eerste met een volledige ERP-pakket onafhankelijk Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). Ook was Prodware Healthcare de eerste leverancier met een integratie van Microsoft Healthvault in zijn ECD, waarmee cliënten hun eigen dossier overal naar toe kunnen nemen.

De oplossingen van Prodware Healthcare zijn net als die van Roxolit op Microsoft technologie gebaseerd en sluiten perfect aan bij de reguliere kantoorautomatisering en de bekende manier van werken voor de medewerkers in de zorg. Met de naadloze integratie van het bedrijf krijgt Roxolit de beschikking over de kennis en technologie om de zorg (inclusief de financiële processen) voor grote en kleine zelfstandige instellingen volledig te ondersteunen.

Michael de Jong, directeur van Prodware Healthcare, treedt aan als algemeen directeur voor Roxolit. De Jong: “Roxolit heeft nu de mensen, kennis en technologie in huis om organisaties met 1 tot duizenden medewerkers in zowel Nederland als het buitenland te bedienen. We zullen de huidige dienstverlening van Prodware Healthcare voortzetten onder de naam Roxolit.”